tisdag 8 juni 2021

Snart normalläge hos Ringvor i Rengård

 Efter en svacka i slöjdandet som övergick i en skrivperiod, så har lusten att slöjda så smått kommit tillbaka. Jag gick en digital kurs i broderi och fastnade för grannlåtsbroderi på ylle. Jag har svårt att följa färdiga mönster. Förmodligen därför jag inte fastnat för att brodera tidigare. Men detta fria broderi tilltalar mig. Inga särskilda regler att följa - bara att "go bananas" som vår ledare uttryckte sig. Här kan man läsa mer om kursen och få länkar till de olika ledarna. Här fick jag användning av småspink, spets och pärlor och det går så lätt att sy i ylle. Jag har sparat bitar från 70-talet när jag vävde västerbottensdräkter till mig och min mor. De blev lämpliga till fickor i de masmor som jag sydde. Bandstumpar som blivit över passade också bra till dem. 

Sen pimpade jag ett par gamla mobilväskor från tiden när man hade rejäla storlekar på mobilerna. Alltid kan de passa till något. Vill ni se fler exempel kan ni följa mig på Instagram. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Snart normalläge hos Ringvor i Rengård

 Efter en svacka i slöjdandet som övergick i en skrivperiod, så har lusten att slöjda så smått kommit tillbaka. Jag gick en digital kurs i b...