torsdag 18 mars 2010

Trasmattor


Gammalt spink – förbrukade textilier eller urvuxna klädespersedlar - klipptes vanligtvis upp till mattrasor och vävdes in i mattor som fungerade, inte bara som skydd för golvet och mot kallt drag, utan även som nostalgikick som fick oss att återuppleva händelser som var förknippade med de olika klädesplagg som vävts in. Ibland kändes det lite vemodigt att se sin barndoms finklänning förvandlad till en rand i trasmattan som vi alla trampade på.
Nuförtiden är kanske inte en vävstol var mans/kvinnas egendom, men har ni endast lust att testa ( och plats i köket eller vardagsrummet) så finns vävstolar att köpa på Blocket för nästan inga pengar alls.
Tycker man att randiga trasmattor i en massa olika färger inte platsar i ert hem så kan man framställa dom i andra mönster med hjälp av skaftväxling,( Som min kompis Elisabets svartvita) eller trycka på dom med textilfärg.

1 kommentar:

  1. Grattis till din blogg! Hoppas du kommer att gilla detta sätt att förmedla ut dina tankar och ideér med all din kundskap! Lycka till önskar Kristina i Arjeplog som kommer att återkomma och se vad du skriver om.

    SvaraRadera

Trendigare än någonsin med spink.

Sent omsider verkar de flesta ha upptäckt vitsen med att spara,lappa och laga. Kanske beroende på allt tal om krisberedskap? En annan som sp...